Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 30., vasárnap

Kiszabadulnak a politikai fogoly muszlimok Egyiptomban

Az al-Arabijja hírtelevízió 12 órás hírei szerint a Kairótól nyugatra fekvő börtönökből ezernél is több muszlim fogoly szabadult ki. A szabadságukat visszanyerők között megtalálhatóak a Muszlim Testvériség, az Iszlám Közösség, az Iszlám Közösség és Dzsihád és a Takfír val Hidzsra (Hitetlenné nyilvánítás és Kivándorlás) tagjai is. Csupán a Muszlim Testvériség részéről több, mint 12.000 fő ül még Mubarak börtöneiben.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos nem csak a muszlim politikai foglyok szabadultak ki, hanem mindenki, még a köztörvényes bűnözők is, akik most rettegésben tartják Egyiptom utcáit, fosztogatnak, rabolnak, és házakba törnek be. Pár perce beszéltem valakivel telefonon, azt mondja, hogy az emberek nem mennek ki a házakból, mert féltik az értékeiket a betörőktől, még aludni is úgy alszanak, hogy kés van mellettük az ágyban. A börtönökből szabadult bűnözőknél a szökés során zsákmányolt lőfegyverek is vannak. A Mubarak rezsim utolsó kétségbeesett próbálkozása volt, hogy visszahívta a rendőrséget, és hagyta megszökni a börtönökből a köztörvényes bűnözőket, hogy ezzel zsarolja, terrorizálja népét, hogy csak úgy lehet biztonság, ha ő marad az elnök, és abbamarad a forradalom. Célját nem érte el, a hadsereg vigyáz a fontosabb közintézményekre, kórházakra, az emberek önvédelmi reflexe is beindult, pillanatok alatt polgárőrségeket szerveztek, és már sok fosztogatót betörőt sikerült elfogniuk.
    Elterjedt a hír továbbá, hogy Hoszni Mubarak és pereputtya Londonba távozott

    VálaszTörlés