Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 30., vasárnap

Kartúm felé dől az afrikai dominó?


Tüntetnek a diákok Szudán fővárosában. A felvonuló fiatalok a hatalom távozását követelik. A hatóságok kivezényelték a rohamrendőröket, akik összecsaptak a tüntetőkkel.
A rohamrendőrök könnygázzal és gumibotokkal oszlatják a tömeget. A Reuters hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy többeket letartóztattak és elhurcoltak. A rendfenntartó erők körbezártak két egyetemet is. A főváros utcáit elárasztották a jól felszerelt rohamrendőrök. A kormány azt kéri a lakosságtól, hogy mindenki maradjon otthon és ne menjen ki az utcára. A mai tüntetést a tunéziai és egyiptomi események szervezésében jól bevált internetes közösségi oldalakon hirdették meg. A szervezők „Fiatalok a Változásért” és „Szikra” elnevezésű mozgalomként hirdetik magukat. Céljuk a kartúmi vezetés hatalmának megdöntése. Álláspontjuk szerint az ország irányítói korlátozzák a szabadságjogokat és nem tettek semmit a magas élelmiszerárak letöréséért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése