Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 27., csütörtök

Kivonult, mert egy imám nyitotta meg a tanácsülést

A helyi mecset
Malcolm Hey konzervatív tanácsnok kivonult a dél-angliai Portsmouth tanácsüléséről, mert azt fohászával egy imám nyitotta meg. A wickham-i Al Mahdi mecset előimádkozóját a város polgármestere hívta meg, hogy nyissa meg a tanácskozást. Malcolm Hey azután állt fel és vonult ki a teremből, miután Sheikh Fazle Abbas az Úrhoz fordult könyörgésével. A Wessex-i Iszlám Közösség felháborodásának adott hangot a szerintük illetlen viselkedés miatt. a város a liberális demokraták vezetése alatt áll, akik az eset után levéllel fordultak Warsi bárónőhöz, a Konzervatív Párt miniszteréhez, hogy Hey-t zárják ki tagjaik sorából - tudósít a BBC.

Hey felelőtlen tette azért is kerül ilyen súlyos elbírálás alá, mert az önkormányzat vallásügyi referense is az illető. Hey -egy baptista gyülekezet alapítójaként- azzal védekezett, hogy szerinte a keresztények és a muszlimok nem ugyanahhoz az Istenhez imádkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése