Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 28., péntek

"Lebeszélték" a budapesti egyiptomiakat a tüntetésről

Miközben tízezrek néznek farkasszemet Mubarak csicskáival és ágyúival Kairóban, Alexandriában, Asszuánban és Szuezben, a kormánypárt irodaháza már ég, és súlyos harcok vannak a fővárosban, a budapesti Dar-usz-Szalam mecsetben lebeszélik az egyiptomi hazafiakat szolidaritásuk kifejezéséről.

A Budapesten élő egyiptomi muszlim kolónia hazájuk nagykövetsége előtt tiltakozott volna a diktatúra bukását követelve. Elterjedt a hír, hogy erre az önkormányzat nem adott engedélyt. Az egyiptomi muszlimok azt viszont álmukban sem gondolták, hogy a szintén egyiptomi sejk, Ibrahim lép közbe, s igyekszik meggátolni a demonstrációt. Az Iszlám Egyház által üzemeltetett mecsetben -mint azt megtudtuk-, a sejk megakadályozta azt, hogy a pénteki ima alkalmából röplapokat osztogathassanak, s a híveket Mohamed próféta (béke legyen vele) mondására hivatkozva nyugtatgatta. Sejk Ibrahim is csatlakozik Ben Alihoz és Mubarakhoz, akik ugyan megértik a nép elégedetlenségét, de a szavát már nem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése