Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 5., szerda

Maguktól térnek át a nők az iszlám vallásra


Egy felmérés szerint a megtértek közel kétharmada nő volt, több mint 70 százalékuk fehér és az átlagos életkoruk 27 év. Az erről szóló tanulmányok már nevet is adtak a jelenségnek: "iszlamifikáció". 


Az áttérők szerint muszlimnak lenni egy nyugati kultúrában semmilyen ellentmondást nem tartalmaz. Attól, hogy az iszlám vallást gyakorolják, ugyanúgy képesek betartani azokat a normákat, amiket a nyugati életforma "megkövetel" tőlük.

Az elmúlt évben összesen körülbelül 5200-an tértek át az iszlámra, közülök 1400-an londoni lakosok, becslések szerint ez a szám 2001-ben 60.000 volt. A jelentős csökkenés oka mindenképp a szélsőséges terroristatámadásokra vezethető vissza.

Mégis, mi lehet az, ami miatt elfordulnak az emberek a nyugati kultúrától? A Swansea Egyetem munkatársa, Kevin Brice szerint, mivel a társadalmat inkább az elzüllés jellemzi (mértéktelen alkoholfogyasztás, gátlástalan szexualitás), a brit kultúra egyre inkább visszataszítóvá válik. Ez elől jelenthet egyfajta menedéket a konzervatívabb, erkölcsösebbnek tűnő iszlám.

10-ből 9 áttért nő azt nyilatkozta, hogy az új vallás egyenes út volt a konzervatívabb öltözködéshez. Nagyjából 50 százalékuk hord már fejkendőt, míg 5 százalékuk burkát (egész testet elfedő muzulmán női viselet).

Akik utólag vették fel az iszlám hitet, arról panaszkodnak, hogy a családjuk nehezen tolerálta a változást.
Tavaly Lauren Booth, a korábbi miniszterelnök, Tony Blair sógornője bejelentése kavart nagy felháborodást, amikor nyilvánosan is felvállalta, hogy áttért az iszlám hitre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése