Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 5., szerda

Vallástalanítás Szaúd-Arábiában

Itt még négy mecset volt...
A sivatagi királyság egyre inkább a vad amerikanizálódás útjára lép. Szaúd-Arábia függetlenedne legfőbb gazdasági húzóágazatától, a kőolaj-kitermeléstől. Ezen terv keretében modern üzleti negyed épül a fővárosban, Rijádban, amiről a Népszava számol be:

Első lépésként új pénzügyi körzetet hoznak létre a fővárosban, Rijádban. Ez a központ a The New York Times beszámolója szerint építészetileg leginkább Las Vegashoz hasonlítana. (Az iszlám tiltja a szerencsejátékot. Mohamed próféta -béke legyen vele- pedig azt tanítja, hogy ha egy ember egy népre, jelen esetben az amerikaikra, akar hasonlítani, az tulajdonképpen közéjük is tartozik - szerk.) A nemek megkülönböztetése legalábbis ezen a részen ismeretlen fogalom lesz. Az eredetileg tervezetthez képest feleannyi, várhatóan három mecsetet építenek, ami helyi viszonylatban valóban nem számít soknak. "A nyugatiakat éppúgy ide akarják csalogatni, mint azokat a fiatal szaúdiakat, akik külföldön tanultak, s megtapasztalták, milyen egy liberálisabb világ" - fogalmazott a megavállalkozás egyik építésze, Jacob Kurk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése