Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 8., szombat

Nem foghatnak kezet egymással a férfiak és a nők Szomáliában

Az Erdély Ma cikke


Megtiltották a férfiak és a nők közötti kézfogást Szomália egyik déli kerületében, amelyet egy iszlám szervezet tart a fenn- hatósága alatt. Az új szabály szerint az egymással rokoni kapcsolatban nem álló férfiak és nők nem foghatnak egymással kezet, nem sétálhatnak együtt, és nem beszélgethetnek nyilvánosan – írja a BBC. A hírportál szerint most először léptettek érvénybe ilyen szigorú társas korlátozásokat.

A területet uraló iszlám szervezet, az al-Shabab bejelentette, hogy akik megsértik az új szabályokat, azokat az iszlám jog alapján fogják megbüntetni. A BBC tudósítója szerint ez valószínűleg nyilvános korbácsolást jelent. Az al-Shabab korábban már betiltotta a zenét az általa uralt területeken.
Szomáliában 1991 óta nincs stabil kormány, az ENSZ által támogatott központi vezetés csak a főváros bizonyos részeit és néhány egyéb területet tart a fennhatósága alatt. A BBC szerint az al-Shabab Dél- és Közép-Szomália nagy részét ellenőrzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése