Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 16., vasárnap

Nevetséges! Az iszlámtól tartanak a szlovák nacionalisták

Busralilmuhminin-bevezető: Tényleg nevetséges Dankó András felvetése, hiszen a Felvidéken ötezernél is kevesebb muszlim él. A többség a hitét nem gyakorló balkáni. Mindössze három olyan imahely (Pozsony, Kassa, Túrócszentmárton) működik az országban, ami jó, ha péntekre kinyit. A pozsonyi muszlimok szerettek volna mecsetet építeni, ám nem kaptak rá engedélyt. Az iszlám Szlovákiában sokáig még csak elismert vallássá sem válhat, mert ahhoz 20.000 aláírást vár el a törvény.


Az utóbbi években a révkomáromi és a lévai járásban több magyar is megtért.

A Magyar Nemzet cikke


Dankó elhúzná a muszlimok nótáját?
Az iszlámtól tart a Szlovák Nemzeti Párt, mely létrejöttének 140. évfordulóját új programmal szeretné megünnepelni.


Az SNS az iszlám problémára rá szeretne mutatni, mely Andrej Danko, a párt alelnöke szerint egyre jobban fogja érinteni Szlovákiát. „Az SNS nem akar nemzetiségi, etnikai vagy vallási konfliktusokat szítani. Figyelmeztetünk azonban, hogy Európában a keresztények és az iszlámhívők együttélésének kísérlete zajlik. Nem lehet figyelmen kívül hagyni az egyiptomi Alexandriában történteket sem, ahol gyilkolják a keresztényeket” – mondta Danko.

A politikus szerint „olyan garanciákat kell adni, amelyek szavatolják, hogy Szlovákiában a saríja egyszer csak nem lép a büntető törvénykönyv helyébe”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése