Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 24., hétfő

Orbán Kairóban

MTI

Orbán és a sejk, aki mit se sejt
Vallási vezetővel találkozott egyiptomi látogatása alkalmával vasárnap Kairóban Orbán Viktor.

Orbán Viktor vasárnap találkozott Ahmed Tajjebbel, az al-Azhar nagysejkjével, egyiptomi nagysejkkel is. A tárgyaláson, miután a vallási vezető tájékoztatást adott a híres al-Azhar egyetemről, a magyar kormányfő azt hangsúlyozta: Európának "esze és szíve is kell hogy legyen", továbbá fontosnak nevezte, hogy Európa "találja meg a lelkét", a kereszténységet, és ilyen alapokon lehet keresni a muszlim világgal is a kapcsolatot. Úgy vélte, a keresztény-muszlim együttműködés a kulcs a következő évtizedekben Európában is.

„Magyarország néhány évvel ezelőtt elveszítette az arab világ jóindulatát, amikor „idétlen megjegyzésekkel a terrorizmus és az iszlám közé egyenlőségjelet tettünk” – mondta a kormányfő, aki a magyar-arab kapcsolatok újjáépítéséről és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről is tárgyalt hétfőn Kairóban Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel.



Busralilmuhminin-kommentár: Orbán Viktor miniszterelnök Európa lelkét kereszténynek találja, csak épp nem találja Európa lelkét, mert az európaiak rohamosan inkább az ateizmus mellett döntenek, mint az orbáni kereszténység mellett. S ez az Orbán Viktor a muszlim vallási vezetőnek mondja, hogy ő akarja visszatéríteni a nyájat? Húsz éve a fideszesek még azt kurjongatták a parlamentben, hogy "térdre csuhások!", most ők az új keresztes lovagok. És mit mondhatott erre Tajjeb? Rendben gyermekem, remek miniszterelnök vagy, csak így tovább, vidd csak tévútra a népedet?! Ugyanakkor Orbán kiemelte a dialógus fontosságát.

Mit mondhatunk: legalább nem nevezte terroristáknak a szaúdi focistákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése