Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 24., hétfő

Horvát vezetőt kap a Balkáni al-Dzsazíra

MTI


A Balkáni al-Dzsazíra tévé műsorigazgatója lesz Goran Milic szerkesztő, műsorvezető, a legnépszerűbb horvát tévés személyiség, aki könnyes szemekkel búcsúzott nézőitől a horvát közszolgálati televízió vasárnap esti híradójában.


Milic, az egykori Jugoszlávia legendás tévés újságírója január 24-én töltötte be a 65. életévét, ezért a törvény szerint nyugdíjba kellett vonulnia, ám újabb tévés kalandba kezd: a szarajevói székhelyű Balkáni al-Dzsazíra tévé műsorigazgatójaként folytatja pályafutását. 

Úgy látja, nehéz lesz ezt a minőségi újságírókból álló csapatot összehozni a térségből, de őszre meglesz, mert indul az adás szerb, horvát, bosnyák és montenegrói nyelven. Milicnek nincs muszlim kötődése, még riportműsoraiban is többek között Észak-Európát és Latin-Amerikát mutatta be.

A tévés személyiség 1946-ban született Zágrábban. Édesapja diplomata volt, aki a dél-dalmáciai Stonból származott, édesanyja pedig dubrovniki születésű. Tőlük ragadt rá az olasz nyelv dalmáciai változata. Mint diplomatagyerek Strasbourgban járt általános iskolába, ott tanult meg franciául, azután Montevideóban spanyolul. Egy évet töltött Londonban, mint bútorszállító, miután leszerelt a jugoszláv hadseregből. Belgrádban jogot végzett, de a kezdetektől televíziós újságíró volt, 1970-ben a belgrádi tévében kezdte karrierjét, 1980 és 1985 között a tévé New York-i tudósítója volt, majd tanított a belgrádi újságíró-egyetemen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése