Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 24., hétfő

Bezáratnák az illetlen szórakozóhelyeket Jordániában

Fox News


Legalább két klub rossz helyen nyitott ki: a Mekka és Medina utcához nem méltó a
hangoskodás.



Egy muszlim rádiócsatorna arra sürgette Jordániában a kormányt, hogy szüntesse meg azokat a szórakozóhelyeket, amelyek az iszlám szerint szent város, Mekka és Medina nevét viselő utcában helyezkednek el. A rádió szerint sértő a szórakozóhelyek jelenléte ezen a helyen.

A Hajat FM nevű adónak a vasárnapi adásában elhangzó vallásos és jogi észrevételekkel az volt a célja, hogy nyilvános támogatást gyűjtsön a főváros Amman nyugati részében elhelyezkedő szórakozóhelyek megszüntetéséhez. A rádiócsatorna szerint több jogász szintén azon lobbizik a kormányzatnál, hogy zárják be a szent utcákhoz „nem méltó” zajra és nem megfelelő viselkedésre panaszkodó, feljelentéssel élő lakosok szerint „prostituáltak tanyáinak” minősített helyeket. Az adó megjegyezte, hogy kedden tüntetés is várható az ügyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése