Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 27., csütörtök

Péntek a harag napja lesz Egyiptomban

Lehet, hogy Orbán Viktor lesz az utolsó kormányfő, aki bűnös kézfogásával legitimálta a fáraók földjének mai elnyomóját, a harminc éve vasszigorral uralkodó Hoszni Mubarakot. A hírek szerint fia Londonba menekült, s maga pedig azzal nyugtatja a több napja lázongó népét, amivel pár hete Ben Ali a tunisziakat: "Megértelek titeket."

A pénteki nap az iszlám legszentebb napja, s a pénteki ima egybegyűjti a muszlimokat. E sorok írója is számtalanszor volt tanúja annak, hogy titkosszolgálati emberek szorították ki a hívőket az al-Azharból, s mintegy tucatnyi rabomobil várta őket a mecset előtt.

Mubarak rémuralmához hasonlóan egyes magyarországi mecsetekből is titkosszolgálati módszerekkel szorították ki a muszlimokat. Ahogy a népharag sorba letaszítja trónjaikról az örökösnek vélt elnököket, úgy fog megdőlni a budapesti mini-fáraók királysága is. Dzsumuat-ul-ghadab, a harag péntekje Allah segedelmével elsodorja a szemetet, mint az őszi szél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése