Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 23., szerda

Az iszlám feletti győzelemre emlékezne a Fidesz

Az Országház Nándorfehérvári terme:
most már van nándorfehérvári
javaslata is!
A legutóbbi parlamenti ülésnapon Lezsák Sándor, a Fidesz képviselője javaslatot tett egy újabb emléknapra. Kifejtette, hogy 555 éve, 1453. július 22-én történt az ún. nándorfehérvári diadal, mely során az európai keresztények megálljt parancsoltak az oszmán-törököknek. Lezsák szerint, akinek a javaslatához a KDNP-s Rétvári Bence is csatlakozott, ezt a napot európai emlékünneppé kéne tenné, ezzel is kiemelve annak pozitív üzenetét az "európai keresztény közösség" számára.

Bennünk, magyar muszlimokban, a javaslat kapcsán több kérdés is felmerülhet. Leginkább az, hogy mi, huszonöt millió európai muszlim, ezen javaslatban hol szereplünk. Minek számítunk? Más vallású európaiaknak vagy ellenségnek, akinek a legyőzése feletti örömöt évről-évre ki kell fejezni?

Lezsák javaslatának különös aktualitást ad az, hogy a muszlim bevándorlás kapcsán egyre többen beszélnek Eurábiáról és iszlamizációról. Ennek fényében már érthető, miért keres az európai keresztény-konzervatív oldal referenciákat az iszlám elleni küzdelem történetéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése