Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 20., vasárnap

Először járt görög miniszterelnök muszlim faluban

Jeorjiosz Papandreu
Görögország északkeleti szegletét Trákiának hívják, lakói közül mintegy 120.000 muszlim vallású. Többségük török, kisebbségük bolgár nemzetiségű. Egész a közelmúltig az athéni kormányzat kevés érdeklődést mutatott irántuk.

Jeorjiosz Papandreu kormányfő szakított ezzel a hagyománnyal - az ANA-MPA hírügynökség jelentése szerint. Papandreu a bolgár határ közelében fekvő, ám török nemzetiségű muszlim falut, Dimariot kereste fel. A lakosokkal történt egyeztetés során kiderült, hogy a legégetőbb probléma a kisebbségi nyelven való oktatás hiánya. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy még 2011. szeptemberében beindul a szaloniki egyetemen egy speciális képzés azok számára, akik a muszlim kisebbség tagjait óhajtják oktatni. Papandreu azt is bejelentette, hogy a helyi közigazgatást is feltöltik törökül tudó szakemberekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése