Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 7., hétfő

Elsőször tartják meg a Vallásközi Harmónia Világhetét

A Vatikáni Rádió jelenti:

Először rendezik meg a világon a Vallásközi Harmónia Hetét egy olyan időszakban, amikor növekszik annak tudata, hogy az emberek a kölcsönös megértés és a béke jegyében együtt nézzenek szembe a nehéz kihívásokkal – olvasható Miguel Díaz, az Egyesült Államok szentszéki nagykövete nyilatkozatában. 

A kezdeményezés gyökere a „Közös szó közöttünk és közötted” címet viselő levélhez nyúlik vissza, amelyet muzulmán értelmiségeik írtak XVI. Benedeknek. Ebben kijelentik, hogy létezik közös alap az iszlám és a kereszténység között. Az ENSZ világhét másik gyökere XVI. Benedek egyik beszéde, amelyet jordániai látogatásakor mondott. Annak az erőfeszítésnek a jegyében, hogy a muzulmánok és a keresztények közötti párbeszédet kiterjesszék minden vallás követőire, az ENSZ közgyűlése a múlt évben egyhangúlag elfogadta, hogy február első hetét minden évben a Vallásközi Harmónia Világhetének nyilvánítsák. 

A vallásközi egyetértés fontosságát világszerte elismerték ezzel az országok, amely fontos lépést jelent a szélsőséges álláspontot képviselők felé, akik széthúzást keltenek. A Vallásközi Harmónia Világhete során remélem, hogy az emberek a földkerekség minden táján megduplázzák erőfeszítéseiket emlékeztetve arra, hogy mindannyian egy emberi családhoz tartozunk – nyilatkozta Miguel Díaz, az USA szentszéki nagykövete az ENSZ kezdeményezés kapcsán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése