Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 7., hétfő

Geert Wilders újra botrányos kijelentéseket tett


A holland szélsőjobboldali Szabadságpárt vezetője újabb iszlámellenes kijelentéseket tett egy amszterdami bíróságon hétfőn.
Geert Wildersnek azért kellett hétfőn megjelennie a bíróság előtt, hogy eldöntsék, szükséges-e lefolytatni a gyűlöletbeszéd miatt ellene indított pert. Korábban a populista politikus az irszlámot a fasizmushoz hasonlította, ez alkalommal pedig úgy fogalmazott, az iszlám nem más, mint egy vad ideológia, amely "gyilkosságokkal és merényletekkel tűnik ki".
Wilders pártja egyébként külső támogatóként kisebbségi kormánykoalíciónak segít talpon maradni Hollandiában. A politikus felszólalásában óvott a muszlimok tömeges bevándorlásától, és egy iszlám Európa, az ő szavaival élve "Eurábia" kialakulását vizionálta. Wilders perének korábbi bíráit elfogultnak nyilvánították, így kellett venni tőlük az ügyet, ezért kell most a bíróságnak újabb döntést hoznie, hogy az eljárás folytatódjék-e. Ügyvédjének hétfői közlése szerint Wilders arra készül, hogy amennyiben lefolytatják az eljárást, arra tanúként beidézteti a hat évvel ezelőtt megölt Theo Van Gogh filmrendező gyilkosát, a radikális muszlim Mohammed Bouyerit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése