Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 17., csütörtök

Már hat síita áldozat Bahreinben

MTI

Rendőr és tüntető bahreini zászlóval
A bahreini belpolitikai válságban most először a hadsereg is megjelent az utcákon: csütörtök reggel több mint ötven páncélozott harcjármű tartott a főváros központi tere felé, ahol előzőleg, hajnalban a rendőrség elkergette a több száz tüntetőt, és lerombolta sátortáborukat.

Két tüntető belehalt időközben a hajnali rendőrattakban szerzett lőtt sebeibe - mondta Ali al-Aszvad, a legnagyobb ellenzéki koalíciónak, a síita Nemzeti Iszlám Egyetértés Szövetségének (Vefak) parlamenti képviselője, hozzátéve, hogy 95-en sebesültek meg. Ezzel négyre emelkedett az oszlatás halálos áldozatainak a száma, s összesen hat síita tüntető vesztette életét a tiltakozó akciók hétfői kezdete óta.
Teherautók és mentőautók is voltak a Gyöngy térre tartó katonai konvojban. A rendőrség szögesdróttal zárta körbe a teret, és ellenőrzőpontokat állított fel el-Manáma főútjain. A tér környékén szinte egyetlen civil sem tartózkodott. A tüntetés szétverésének emlékeként a levegőben még mindig a könnygáz szaga terjengett. Abdul-Dzsalil Halíl, a Vefak egy másik képviselője kijelentette, hogy a sátortábor lerombolása "valóságos terrorcselekmény" volt.
A tüntetők kedden foglalták el a Gyöngy teret, miután egy előző tüntetés szétoszlatása közben meghalt két síita fiatal. A demonstrálók Tahrír (Felszabadulás) térnek nevezték át a Gyöngy teret, Kairó központi tere után, amely a Hoszni Mubarak egyiptomi elnök távozásához vezető népi felkelés centruma volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése