Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 9., szerda

Muszlimokra kenték volna a tunéziai zsinagógatüzet

A hír, amiről a Heti Válasz számol be, olyan, mintha azt a jereváni rádió mondta volna be. Nem Gabes-ben, hanem El Hammah-ban, nem egy zsinagóga, hanem egy csodarabbi sírja, s nem szélsőségesnek kikiáltott helyi muszlimok károkozása, hanem zsidó zarándokok tábortüze okozta a pusztítást.

"Egy januári hír igencsak beárnyékolta a forradalmat. Trabelsi Perez, a gabes-i zsidó közösség rabbija több hírügynökségnek is lenyilatkozta, hogy a forradalmárok megtámadták a városka zsinagógáját, és felgyújtották azt. Szerinte egyértelműen antiszemita támadás történt, és az immár a forradalmárokkal szimpatizáló rendőrség - noha a közelben tartózkodott - állítólag tétlenül nézte végig a zsinagóga „felgyújtását", „kirablását"."

"A jázmin forradalmat a tunéziai zsidó közösség vezetője, Roger Bismuth vette védelmébe, jelezve: Gabes-ban semmiféle antiszemita támadás nem történt, és a zsidók ugyanúgy a forradalom mellett állnak, mint az egész tunéziai lakosság. Bismuth azt is tagadta, hogy egyáltalán lenne Gabes-ban zsinagóga. Elmondása szerint a városka melletti El Hammah-ban egy csodarabbi mauzóleuma található, de nem imahely. Itt akartak megemlékezést tartani helyi zsidók, és voltaképpen a tábortűz terjedt át az épületre - ezt értékelhette a helyi elöljáró „támadásnak", holott, amint Bismuth elmondta, egyszerű balesetről volt szó."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése