Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 28., hétfő

Németországban bevezetnék az iszlám hitoktatást


Február 22-én Észak-Rajna-Westfália tartomány oktatási minisztere tárgyalásokat folytatott a négy legnagyobb muzulmán szövetséget egyesítő szervezettel, a Németországi muzulmánok egyeztető tanácsával. Egy olyan tanács felállításában állapodtak meg, amely megfogalmazza a tartományban élő muzulmánok vallási alapelveit, hogy előkészítse az iszlám vallás iskolai oktatását.
Az osztrák katolikus hírügynökség tájékoztatása szerint azt a folyamatot veszik példának, amelynek segítségével elkészült a keresztény vallás katolikus és evangélikus egyház által alkalmazott oktatási segédanyaga is. Mindeddig azért nem sikerült kidolgozni az iszlám vallás tananyagát, mert nem volt olyan szervezet, amely legitim módon tudta volna képviselni a Németországban élő négymillió muzulmánt, és meg tudta volna fogalmazni a tananyagot. A szóban forgó tartományban 1,4 millió muzulmán él, körülbelül 320 ezren járnak iskolába. Jelenleg hét tartományban próbálják bevezetni az iskolákban az iszlám vallás oktatását – tájékoztat a SIR hírügynökség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése