Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 10., csütörtök

Perzsa-magyar est a Hazatérés templomában


2011. február 13-án, most vasárnap este 6 órakor a budapesti Szabadság téri Hazatérés Templomában (Cím: Budapest, V., Szabadság tér 2.) az Iráni Iszlám Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából perzsa-magyar népzenei estet rendez az Ordosz műhely.

A rendezvényem köszöntőt mond őexcellenciája Saeed Seyed Agha Banihashemi, az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövete, valamint Gyöngyösi Márton, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke,  az Interparlamentáris Unió  magyar-perzsa baráti tagozatának elnöke.

Az esten közreműködik a perzsa Árgáváni  és a magyar Paár népzene együttes. A kulturális eseményen a nagykövetség Iránt bemutató filmje is levetítésre kerül .
Emlékezetes: a Külügyminisztérium körlevélben utasította diplomatáit arra, hogy bojkottálják a perzsa állam nemzeti ünnepének alkalmábal megrendezett eseményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése