Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 2., szerda

A kendő a holland választások egyik fő témája

MTI

Hagyományos holland kendő
Megkezdődtek szerda reggel a holland tartományi választások. A voksolás egybehangzó vélemények szerint egyfajta közvélemény-kutatás lesz arról, mekkora a jobboldali populista, iszlámellenes Geert Wilders pártjára támaszkodó jobbközép holland kormány támogatottsága.
A 12 tartományi parlament összesen 566 képviselője választja meg majd májusban a holland országos parlamenti felsőház 75 tagját. Felmérések szerint a koalíciós pártok nem szerezhetnek többséget a szenátusban, és ez nehézséget jelenthet a kormánynak, mert a felsőház megvétózhatja az alsóházban elfogadott törvényjavaslatokat.
A tartományi választást megelőző kampányban központi téma volt a szociális kiadások lefaragására vonatkozó kormányzati javaslat és a Wilders-féle pártnak az a követelése, hogy tiltsák be a muzulmán fejkendő viselését.
A szavazóhelyiségek este 9 órakor zárnak, a nem hivatalos végeredmény csütörtök hajnalra várható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése