Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 30., péntek

A palesztin nagykövet elhatárolódik a Jobbiktól

A HVG a Szombat című Izrael-barát zsidó lapra hivatkozik

„Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni” – jelentette ki Ahmed Abdelrazek , a Palesztin Állam budapesti nagykövete a Szombat munkatársának, visszautasítva a Jobbik felajánlkozását, miszerint támogatják a palesztinok Izrael elleni harcát.

A Palesztin Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetével interjú jelent meg aSzombat című folyóirat áprilisi számában.

Ahmed Abdelrazek

A nagykövet, aki 2006-tól tölti be ezt a pozíciót, kijelentette: nem fogadják el a szélsőjobboldal pro-palesztin és Izrael-ellenes felkínálkozását és a velük való kapcsolat létrehozását, akár Magyarországon, akár másutt a világon.

„Hiszen a szélsőjobboldali ideológia és a rasszizmus nem csak a zsidók, hanem az arabok és az iszlám ellen is szól. Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni" - mondta a lapnak a nagykövet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése