Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 19., hétfő

Venezuelai interjú egy pakisztáni marxistával - "Az iszlám fundamentalizmus a CIA kreálmánya"

Részletek az In Defense of Marxism cikkéből

"Az iszlám fundamentalizmus a CIA kreálmánya" – Latin-Amerika fontos szerepet játszhat a béke elérésében Afganisztánban

Dr. Lal Khan egy nagyon jól ismert pakisztáni forradalmár, 34 éve harcol hazájában, ezalatt az idő alatt folyamatosan üldözték és börtönbe is zárták. Ő a nemzetközi titkára a Pakisztáni Szakszervezetek Védelemi Kampánynak (PTUDC), ami az egyik legfontosabb baloldali szervezet az országban.

"Pakisztán egy olyan ország, amit az imperialisták fundamentalistának, fejletlennek és reakciósnak jellemeznek, de ez nem igaz. Hosszú történelmünk van a forradalmi harc terén. Volt egy szocialista forradalom 1968-ban és 1969-ben, amikor a munkások és parasztok át tudták venni a hatalmat, de egy erős marxista párt hiánya miatt a lehetőség elveszett" - emlékeztetett minket."

"Az iszlám fundamentalizmust a CIA és az USA imperializmusa kreálta az 50-es 60-as években, hogy elsöpörje a baloldalt Egyiptomban, Indonéziában, Pakisztánban ás az összes iszlám országban" - jelentette ki.

"A fundamentalisták antiimperialistának tettetik magukat, de együttműködtek az USA-val a múltban és támogatni fogják őket a jövőben is, amikor a forradalmi mozgalom erősebbé válik. Nincs tömegtámogatottságuk és soha nem értek el 3%-nál többet a választásokon."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése