Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 16., vasárnap

Mihálffy Balázs "misszionáriusként" Afrikában

A misszióról az egyesület honlapján

2010. május 21-én elindul az Afrikai – Magyar Egyesület (AHU) VI. önkéntes orvosi missziója, ezúttal a nyugat-afrikai Maliba.

Az AHU soron következő, VI. missziója Maliba, a világ egyik legszegényebb országába indul, ahol rengeteg a rászoruló, nincstelen, beteg ember. A misszió 2010 májusában indul Mamaribougouba (ahol Mihálffy Balázst törzsfővé választották - szerk.), mely egy 6 000 főt számláló település a fővárostól, Bamakótól 15 km-re található. A faluban nincs tiszta víz, sem áram, az emberek a kutak fertőzött vizét fogyasztják. A falusiak számára az orvosi ellátás megfizethetetlen.

Az Afrikai – Magyar Egyesület koordinátora, dr. Mihálffy Balázs több mint két hónapja készíti elő a missziót a helyszínen. Kollégánk március óta ismerkedik a helyi körülményekkel, az ottani közösségekkel annak érdekében, hogy a VI. misszió – akárcsak az eddigiek – a lehető legsikeresebb legyen.

Mindeközben a Qadayatuna hazavárja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése