Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 16., vasárnap

Szudánban őrizetbe vettek egy iszlamista ellenzéki vezetőt

MTI

Őrizetbe vettek egy befolyásos szudáni iszlamista ellenzéki vezetőt, Haszan at-Turabit szombat este - közölte a politikus titkára.


Elmondása szerint éjfél körül biztonsági emberek három gépkocsin érkeztek Turabi kartúmi házához, majd elhurcolták a 77 éves hittudóst.

Turabi egykor Omar el-Besír szudáni elnök szövetségese volt, ma már egyik legádázabb ellenfele. Az egy hónappal ezelőtti törvényhozási és elnökválasztást csalásnak nevezte. Kijelentette, hogy pártja, a Nép Kongresszus Pártja nem képviselteti magát sem az új kormányban, sem az új összetételű parlamentben.

Turabit tavaly szűk két hónapig fogva tartották, mert a politikus felszólította a szudáni elnököt, hogy adja föl magát a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságnak (ICC), mert az északkelet-afrikai ország csak így kerülheti el a szankciókat és a politikai felfordulást. Az ICC 2008 júliusában elfogatóparancsot adott ki a szudáni elnök ellen a nyugat-szudáni Dárfúrban elkövetett emberiesség elleni bűntettek és népirtás címén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése