Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 20., csütörtök

Francia lepelkérdés katolikus szemmel

Takacs Izolda cikke az Ithink.hu-n

Párizs - Héfőn a katolikus egyház figyelmeztette a kormányt, tiltakozik a teljes arcot elfedő muszlim fátyol betiltásával szemben, mondván, Franciaországnak tiszteletben kell tartania a muszlimok jogait, ha azt akarják, hogy a muzulmán országokban ugyanezt tegyék a keresztény kisebbségekkel szemben.





A parlamenti bizottság ugyanis arra szólította fel az Országgyűlést, hogy fogadja el azt az állásfoglalásukat, amely elítéli a teljes fátyol használatát, majd rendelje el ezek betiltását. "Ha azt akarjuk, hogy a keresztény kisebbség a muszlim országokban többségében élvezhessék jogaikat, hazánkban is tiszteletben kellene tartani más vallást, és engedni, hogy hívei gyakorolni tudják hitüket," mondta Michel Santier püspök, a vallások közötti párbeszéd első francia katolikus tisztviselője.

1 megjegyzés: