Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. július 29., csütörtök

Veszélyben a bugyik a Gázai övezetben

MTI

Erkölcsösségre szólították fel a fehérnemű üzleteket a Gázai övezet hamaszos vezetői. Egy héttel azután, hogy megtiltották a nőknek, hogy nyilvános helyeken vízipipázzanak, a Hamász palesztin szervezet irányította rendőrség a hiányos ruházatú próbababák és a kihívó alsóneműket hirdető poszterek eltávolítására utasította a női fehérnemű üzleteket.

"Ezek az intézkedések a hétköznapi emberek panaszainak és elvárásának tesznek eleget. A hagyományaink megőrzéséről szólnak " - hangoztatta nyilatkozatában a rendőrség szóvivője, Ayman Al-Batniji szerdán.

A Hamász vezetői több ízben tagadták, hogy szándékukban állna az iszlám törvényeket ráerőltetni a 1,5 millió lakosú Gázai övezetre. (Amire persze minden joguk meglenne, hiszen a választók többsége erős mandátummal éppen ezzel bízta meg őket a demokratikus választásokon. - szerk.) Ennek ellenére, a Hamász rendőrei korábban már feloszlattak a területen egy hip-hop koncertet és - bár sikertelenül - megpróbálták hagyományos muszlim öltözék viselésére kényszeríteni a női ügyvédeket és diákokat, aminek nagy visszhangja lett a nyilvánosság előtt.

A palesztinok a Hamasz erényérvényesítő akcióit az iszlám saría vallástörvények sikertelen fenntartását kifogásoló konzervatív iszlám csoportok lecsillapítására tett törekvésekként értelmezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése