Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 18., szombat

Dalai láma: az iszlám dzsihád nem emberek pusztítására szólít fel

MTI

A világvallások egyaránt a szeretetre, együttérzésre, toleranciára és megbocsátásra épülnek, az iszlám dzsihád sem az emberek pusztítására szólít fel - mondta budapesti előadásán a XIV. dalai láma.


A buddhizmus első számú vezetője humorral is átszőtt beszédében kiemelte: a világvallásokban "óriási azonosság", hogy szeretetre, együttérzésre szólítanak fel valamennyi érző lény iránt, valamint azt szorgalmazzák, hogy megbocsátók, toleránsak legyenek az emberek, és igyekezzenek magukban "belső megelégedettséget és önfegyelmet" kialakítani.

Több mint kétórás tanításában a XIV. dalai láma felhívta a figyelmet, hogy az iszlám által hirdetett szent háború, a dzsihád a közhiedelemmel ellentétben nem az emberek pusztításra szólít fel, hanem arra, hogy "a magunkban lévő negatív érzelmeket megöljük". Az összes világvallás közös jellemzője az is, hogy fontosnak tartják az oktatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése