Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 18., szombat

Iszlám forradalom Svédországban?


A magyar lapok is beszámoltak arról, hogy a Svéd Demokraták (SD) elnevezésű szélsőséges politikai párt a stockholmi törvényhozásba tart. A közelmúltban mi is felhívtuk olvasóink figyelmét arra, hogy a SD korlátozná a vallásszabadságot, és megtiltaná az iszlám vallás gyakorlását az egyik észak-svédországi kisvárosban.

Azonban ezt mi sem vártuk, hogy a nevezett párt szellemi leépülése idáig jusson! A svéd "demokraták" attól tartanak, hogy az 1979-es iránihoz hasonló iszlám forradalom tör ki Skandináviában. Legalábbis Björn Söder (képünkön), a párt választási listájának második helyezettje szerint ez így várható is. Kent Ekeroth, a párt külügyi vezetője szerint pedig az iszlám azzal fenyegeti a Nyugatot, hogy elsöpri azt. Sérelmezik a svédországi mecsetépítéseket és attól félnek, hogy az iszlám törvényei szerint kell nekik is élni.

Az északi királyságban holnap, 2010. szeptember 19-én tartják a törvényhozási választásokat, melyen az SD a mérleg nyelve is lehet mivel egyforma erőt képvisel jobb- és baloldal az országban.

A Vastra Götland megyei Orust községben, azaz az első olyan szavazóhelyiségben, ahonnét megérkeztek a hivatalos eredmények, a svéd "demokraták" csupán 2%-ot értek el. A szavazókörök 3%-ának összesítésekor viszont már 7,3%-ra ugrottak. Ám ahogy kezdtek megérkezni a városi eredmények, az SD az ötödik helyre csúszott vissza. A voksok 40%-ának összesítésekor már "csak" 6,4%-on álltak. Ez is jól mutatja, hogy a muszlimoktól való irreális félelem nem ott jellemző, ahol a muszlimok élnek. Az iszlamofóbia is tökéletesen úgy működik, mint az antiszemitizmus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése