Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 11., szombat

Hibbantnak tartják a szélsőséges keresztény papot

MTI

Újabb lelkész, az evangélista Bob Old is arra készül, hogy szeptember 11-én Koránt égessen a Tennessee állambeli Springfieldben – adta hírül csütörtökön a The Tennessean című nashville-i napilap.

Old tiszteletes szombaton az iszlám szent könyvének egy példányát a saját háza előtt szándékozik felgyújtani.

– Ha meg akarják tartani a vallásukat, akkor menjenek máshová – hangoztatta a lap szerint a pap számos alkalommal a muszlimokkal kapcsolatban.

– Úgy gondolom, hogy más vallások fenyegetést jelentenek a hitünkre és meggyőződésünkre – mondta a lelkész, aki korábban a két tennessee-i baptista kongregáció egyikének a lelkésze volt. „Lehet, hogy azt mondják rólam, hogy bolond vagyok, pedig nem vagyok.”

– Ez a fickó hibbant – nyilatkozott róla Larry Herbert, egy sprinfieldi független keresztény gyülekezet lelkipásztora. – Ez az egész pedig őrültség. Sajnálom, ha Krisztusra hivatkozva bárki is ilyet tehet.

Amir Arain, a nashville-i iszlám központ szóvivője reményét fejezte ki, hogy Old szombatig meggondolja majd magát.

– Imádkozni fogunk, hogy az Isten adjon bölcsességet neki – jelentette ki.

Busralilmuhminin-kommentár: Érdekes az, hogy hogyan bagatellizálja a média a szélsőségesek terrorgyanús tetteit, ha az adott esetben épp keresztényekről van szó. Az ilyen embereket bolondnak titulálják, extrémista csoportjaikat pedig szektának, esetenként miniszektának. Nem! Vagy őket is tessék a kereszténység hiteles képviselőinek tekinteni vagy ne okoljanak másfél milliárd muszlimot néhány "hibbant miniszekta" miatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése