Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 12., vasárnap

Martonyi és a Neooszmán Birodalom

A magyar és a török rokon nép. A magyar és a török rokon nyelv. Kulturálisan is ezer szállal fonódnak hozzánk. Nem mellékes, hogy az új magyar külpolitikai hogyan viszonyul a "kardesekhez".

Martonyi János (Fidesz) külügyminiszter a következőket nyilatkozta a minap: „Az egyik az, hogy Törökország egy új, ha úgy tetszik, neooszmán birodalomnak lesz a központja, jelentős befolyással a környező világra, gondolok itt elsősorban Közép-Ázsiára, de más országokra is. Tehát egy önálló nagy eurázsiai hatalmi központ jön létre. Itt látunk kockázatokat. A másik megoldás, most nagyon leegyszerűsítve, pedig az, hogy egy nyugatosabb, korszerűbb, mérsékelt iszlám talaján álló Törökország beilleszkedik az európai integrációba. Ez sem könnyű, mindannyian tudjuk”

A testvéri Magyarországnak ugyan miért érdeke Törökország gyengítése? Miért jobb nekünk egy mérsékelt iszlám, de uniós Törökország, mint egy erős és testvéri közel-keleti szövetséges? Az Európai Unió tagsága nekünk sem igazán jött be, miért kívánjuk azt a testvérünknek?

Törökország egyike azoknak a gazdasági hatalmaknak, melyeket nem igazán rengetett meg a válság. Ma büszkén népszavazást rendez az alkotmányáról. Kedves Martonyi úr, Magyarország mikor jut erre a szintre? Szóval, valahol reálisabb lenne, ha Törökország adna nekünk tanácsokat...

S az sem lenne ördögtől való, ha az EU helyett a Neooszmán Birodalomhoz csatlakoznánk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése