Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 23., csütörtök

Törökországgal közösen készítene iszlám autót Irán

Az Autónavigátor cikke

D8 névre hallgatna a kifejezetten a fejlődő, iszlám országok piacaira szánt autó, az Iran Khodro és a Tofas fejlesztené.

Nehéz helyzetéből előre szeretne menekülni az Iran Khodro autógyár, Törökország egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Iszlám autót akar készíteni az Iran Khodro a Tofassal. A török fél nem kommentálta az ügyet

D8, azaz Developing Eight. ezen a néven működik fejlődő, iszlám vallású országok egy csoportja, amelynek tagjai Banglades, Egyiptom, Indonézia, Irán, Malajzia, Nigéria, Pakisztán és Törökország. Kifejezetten ezeknek az országoknak szeretne most egy autót kifejleszteni az Iran Khodro nevű mammutcég, amely azt reméli ettől a lépéstől, hogy sikerül gazdaságosan működnie. A fejlesztést a törökországi Tofas céggel közösen képzelik el az irániak, azonban egyelőre se a Fiat érdekeltségű autógyár, se Törökország nem reagált a megkeresésre. Az Iran Khodro jelenleg igen nehéz gazdasági helyzetben van. Annak ellenére, hogy az állam adókedvezményekkel próbálja előnyösebb helyzetbe hozni autógyárát (iráni gyártású autóra 20, külföldire 100 százalékos adót vetnek ki), az nem tud gazdaságosan működni, épp csak nullszaldós a mérleg. A D8 kifejlesztésével piacot akar szerezni az Iran Khodro saját magának. Jelenleg a Samand mellett Peugeot 405, 407, 206, 206+ (207 néven), 206 Sedan, Suzuki Grand Vitara,Dacia Logan (Tondar néven) személyautókat gyárt az Iran Khodro.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése