Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 23., csütörtök

Mohammed Antar - Szúfi zenei koncert


Mohammed Antar
Egyedülálló világzenei élményben lehet része annak, aki eljön Mohammed Antar egyiptomi fuvolamester koncertjére. Mohammed Antar a szúfik szakrális hangszerén, a ney fuvolán ad Istenhez szóló koncertet, spirituális töltetű zenéjében megtestesítve azt az átszellemültséget, ami az iszlám vallás ezen misztikus irányzatának jellemzője.

Mohammed Antar 6 éves kora óta zenél, magas szintű klasszikus zenei képzés mellett számos utazás során autentikus környezetében sajátította el a régi török, iráni és arab mesterektől e szent hangszer érzékeny játéktechnikáját.

A szúfik szent hangszere a ney, egy rendszerint nádból készült fúvós hangszer, amely a Közel-Keleti zenékben fontos szerepet tölt be. Ősi hangszer és hagyomány-vonal kapcsolódik hozzá, az elmúlt 4-5 ezer évben folyamatosan játszottak rajta, és a modern fuvola ősének tekinthető.

A világhírű művész rövid magyarországi tartózkodása alatt csak egy alkalommal, a Sóker Sóbarlangban ad koncertet, Fatima Gozlan ütőhangszeres zenész közreműködésével, aki a Közel-Keleti zene egyik legismertebb képviselője hazánkban.


Belépő: 4000 Ft
A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt jegyek csak elővételben kaphatóak, jegyfoglalás a 312-1646 telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése