Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 6., szerda

Agyonverte szolgáját egy szaúdi herceg Londonban


MTI


"Szexuális elemeket" sem nélkülöző gyilkossági ügyben indult bírósági eljárás kedden Londonban a szaúdi királyi család egyik tagja ellen, aki a vád szerint az év elején megölte férfiszolgáját.

A londoni központi büntetőbíróságon kezdődött per vádismertetésében az ügyész közölte az esküdtekkel, hogy Szaúd Abdulaziz bin Nasszer al-Szaúd herceg februárban, londoni szállodájukban megverte, majd megfojtotta inasát, a 32 esztendős Bandar Abdulazizt.

A herceg emberölés bűntettében elismerte bűnösségét, de tagadja az előre megfontolt gyilkosság vádját; ez utóbbi bűncselekményt az angol-walesi törvények automatikusan életfogytig tartó börtönnel rendelik büntetni.

Az ügyész szerint az áldozaton talált harapás- és "egyéb" nyomok egyértelműen arra utalnak, hogy al-Szaúd "homoszexuális jelleggel" próbált közeledni szolgájához, aki nyilván ellenállt, és ez is szerepet játszhatott halállal végződő bántalmazásában.

A bíróságon bemutatták több zártláncú kamera felvételeit, amelyeken látszott, hogy a 34 éves herceg már korábban is tettleg bántalmazta szolgáját a szálloda liftjében, illetve az utcán.

A holttesten a halottkémi szemle során súlyos sérüléseket találtak: a vizsgálat agyvérzést, bordatörést, nyaki és álkapocs-sérüléseket, valamint belső szervi károsodásokat tárt fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése