Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 25., hétfő

Putyint támogatja a csecsen ügy árulója

A Hír 24 cikke


A dél-oroszországi Csecsenföld vezetője azt szeretné, hogy Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök megválasztása esetén élete végéig maradjon Oroszország államfője.


Ramzan Kadirov ezt a Newsweek című befolyásos amerikai hetilapnak adott interjújában jelentette ki. A csecsen vezető hozzátette: mindenképp azt szeretné, hogy az általa „bálványozott” Putyin nyerje meg a 2012-es elnökválasztást. (Egy ember t bálványozni istenkáromlás az iszlám szerint. - szerk.)
Kadirov az első orosz regionális vezető, aki ilyen nyíltan kívánta a volt államfő visszatérését.
A csecsen vezér rendkívül jó viszonyt ápol a Kremllel, elemzők szerint Moszkva szabad kezet ad Kadirovnak azért cserébe, hogy biztosítja a politikailag ingatag régió stabilitását. "Amíg Putyin támogat engem, bármit megtehetek – Allahu Akbar!” – nyilatkozta a csecsen vezér az interjúban.
Kadirov a lapnak kifejtette saját iszlám-vízióját is, amit a kaukázusi orosz régióban kíván megvalósítani. „Egy nőnek csupán el kell fednie testét, a haját és a karjait ahhoz, hogy a mennyországba jusson. Az az álmom, hogy egyszer minden csecsen nő iszlám fejkendőt visel majd" – fejtette ki Kadirov. (Azért nem árt hinni is, ha az ember a Paradicsomba tart.!- szerk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése