Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 22., péntek

Wilders elfogultnak tartja bíráit

MTI


Új bírákkal újra kell kezdeni az iszlámot ostorozó Geert Wilders holland politikus ellen Amszterdamban folyó büntető pert, mert az illetékes fellebbviteli bírói testület pénteken helyt adott a vádlott kérésének, és elfogultnak nyilvánította az eddig eljáró bírákat.


Wilders árgus szemekkel figyeli bíráit



A 47 éves Wilders ellen azért indult eljárás, mert az iszlámot fasisztának bélyegezte meg, s követelte a Korán terjesztésének és oktatásának betiltását. A muszlimok szent könyvét Adolf Hitler Mein Kampf című könyvéhez hasonlította több, 2006 és 2008 között tett nyilatkozatában, valamint az iszlám ellen uszító, Fitna című filmjében.


A védelem a perben arra épít, hogy Wildersnek "nem a muszlimokról, hanem az iszlám vallásról" elítélő a véleménye, és ezzel nem uszít senkit a muszlimok ellen.
A kitűzött menetrend alapján november 5-én már ítéletet akartak hirdetni az ügyben. A szélsőséges, populista politikus azonban elfogultsági kifogást jelentett be bíráival szemben. Ezt arra alapozta, hogy a bírák befolyásolni akarták a szakértőként beidézett tudóst, aki az arab kultúra és az iszlám vallás kutatója. A tudós maga számolt be a befolyásolási kísérletről, és ezek után a bírák már nem voltak kíváncsiak a szakvéleményére. 

A pénteki döntés értelmében az eddigi bírák már nem járhatnak el a perben, az eljárás így bizonytalan ideig elhúzódik. Wilders szélsőjobboldali pártja külső támogatóként tartja fenn a minap megalakult holland liberális-kereszténydemokrata kisebbségi kormánykoalíció

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése