Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 6., szerda

Wilders "legjobb cseh tanítványa"

Vandas szónokol
Mint arról már beszámoltunk az iszlamofób és homoszexuális Geert Wilders már megtalálta német tanítványát, René Stadtkewitz-et. A Hospodarske Noviny cseh lap most azt írja, hogy Tomas Vandas személyében megvan a szélsőséges cseh követője.

Vandas a közelmúltban betiltott cigány- és bevándorlóellenes Munkáspárt elnöke, aki Társadalmi Igazságosság Munkáspártja néven új formációt hozott létre a szélsőjobbon. Vandas egy tüntetésen a következő módon nyilatkozott: "A mi hazánkban még nem olyan sürgető a dolog, mint Hollandiában, de egy-két éven belül eljöhet az idő. Mecseteket kezdenek építeni, s lerombolják templomainkat."

A teplicei dzsámi tervei
Tény, hogy az elmúlt években két cseh kisvárosban is megakadályozták a helyi muszlimok mecsetépítési kezdeményezéseit. Teplice nemzetközileg ismert fürdőhely, ahol ötezer ember tiltakozott a dúsgazdag arab turisták számára tervezett iszlám imaház ellen. Azóta a kis közösség egy családi házat alakított át imahellyé.

S az is tény, hogy eddig Európában a muszlimok egyetlen templomot sem romboltak le. Olyan viszont egyre sűrűbben történik Nagy-Britanniától Belgiumig, hogy az egyre népszerűtlenebb kereszténység elhagyott szentélyeit muszlimok élesztik újjá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése