Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 10., szerda

Az amerikai kormány akadályozza a zarándokok útját?

A Dar al-Noor mecset közösségének 17 tagját
próbálta az amerikai kormány megfosztani
életük élményétől
Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa szerint erről van szó. Az idei év során 12.000 amerikai polgár készül felkeresni Allah házát Mekkában. Egyesek útja nem indul könnyen.

A wtop.com szerint tizenhét virgíniai zarándok útlevelét biztonsági okokból visszatartották. A muszlim emberjogi szervezet szerint vallásuk miatt érte akadályoztatást a Manassas városából a Szentföldre készülő muszlimokat. Ezzel le is késték a szent város felé tartó légi járatukat. Igaz később kaptak egy pótjegyet, és útra kelhettek.

Az amerikai muszlimok szerint vallási alapon szondázzák a csomagokat, vadásznak a zarándokok útleveleire, akik azokat a szaúdi külképviseletről várják a kontinensnyi országban. Követelik, hogy a kormány adjon magyarázatot ezekre a gyalázatos és megalázó procedúrákra, mert a muszlimoknak joguk van tudni, hogy előzetes figyelmeztetés nélkül belenyúlnak csomagjaikba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése