Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 11., csütörtök

Szentesit fogtunk

Törökország és Európa. A kettő tényleg kizárja egymást?
Szentesit, de a legrosszabb fajtából. Szentesi Zöldi Lászlót fogtuk mi, muszlimok, megint ki. Szentesit a Fidesz talán legtehetségtelenebb bértollnokát, aki a mai Magyar Hírlapban közöl vezércikket "Törököt fogunk" címmel.

A közelmúltban a radikális jobboldali berkekben beindult egy egészséges Törökország-vita, s egy elemzésben már arra is kitértünk, hogy a törökök és úgy általában a muszlimok tarka magyar ellenzői között feltűntek a filoszemita iszlamofóbok.

Most úgy látszik, hogy a vita csapta láng átterjedt a Fidesz holdudvarára is. A fideszes rettegők kórusát Martonyi János nyitotta meg, s most Szentesi Zöldi állt csatasorba, s érveivel a még nem filoszemita iszlamofóbok körét erősíti.

Nézzük csak meg, mit is ír ez a hírlapos publicista? 

Szentesi Zöldi, a fideszes megmondóember
"Egyfelől vannak, akik a magyarság rokonaiként keblükre ölelnék törökök százezreit, jöjjenek, csak jöjjenek, hozzanak új fuvallatot a bűnei alatt roskadozó Európába. Akadnak aztán olyanok, akik elemi közgazdasági aggodalmaikat osztják meg a publikummal: rokonság ide, turanid koponya oda, nem biztos, hogy mondjuk félmillió török becses jelenléte üdítő volna hazánkban."

Azaz Szentesi Zöldi szerint a törökbarátok ócska, álmodozó turanisták, míg a törökellenesek realisták. Valahogy épp fordítva áll a dolog, a válság sújtotta Európa szekerét épphogy kihúzná a sárból a tízszázalékos fejlődést produkáló kis-ázsiai tigris, és hazánknak sem ártanának az ügyes török kereskedők, mert azt még a szociáldarvinista Thilo Sarrazin is elismeri, hogy a török jól-adja veszi a zöldséget. Szentesi Zöldi legfeljebb csak beszéli.

"Törökországhoz sok téves képzet és még több illúzió tapad. Ezek sorában az első, hogy az ország félig európai, félig ázsiai, s hogy mindkét kultúrkör politikai, történeti hagyományrendszerét hordozza. Alighanem közelebb állunk azonban az igazsághoz, ha kijelentjük: Törökország csak annyiban európai, amennyiben területének egy piciny darabja ezen a kontinensen fekszik…. Vagyis európai formák és ankarai díszletek között mégiscsak ízig-vérig muszlim, ázsiai állam Törökország, oda köti berendezkedése, kulturális, civilizációs szokásrendszere, vallása."

Törökország -bármilyen meglepő is- tényleg egyszerre európai és ázsiai. Történelmi fővárosai közül kettő (Edirne és Isztambul) Európában feküsznek. A 3%-nyi földdarabon, ami ma Rumélia vagy Trákia néven ismeretes koncentrálódik a török know-how és ipar többsége. És igen, Törökország alapvetően muszlim, de az iszlám tértől és helytől független. Az iszlám nem keleti és nem nyugati: olyan, mint az a bizonyos Korán-béli olajfa...

Ezután Szentesi Zöldi iszlamofób rettegése a tetőfokára hág:

"Ha jobban tetszik, a saját határain kell feltartóztatnia az intoleranciát, a nyugatgyűlöletet, Európa vallási alapú gyarmatosítását. És ebben a küzdelemben a török hadsereg, a világias, állami vezetés és Európa érdekei feltétlenül egybeesnek. Álszent halogatás, ködös ígéretek, csodavárás és időnkénti zsarolás helyett Európának és Törökországnak ebben és csakis ebben áll a partnersége. Mert a kemáli örökséget a jelzett erők, a dár al-iszlám, vagyis az iszlám földje nevében éppen úgy eltörölnék, mint a dár al-harbot, vagyis a háború földjét. Ez utóbbiak lennénk mi, szegény európaiak."

Kedves Szentesi Zöldi, kik akarják Európát vallási alapon gyarmatosítani? Talán nem épp Európa küldi ezerszámra misszionáriusait még ötven évvel a tényleges gyarmatbirodalmak felbomlása után is keletre? Kedves Szentesi Zöldi, tisztában van Ön azzal, hogy a dár al-iszlám és a dár al-harb agyonemlegetett, de sohasem részletezett kategóriái mellett van dár al-ahd is, azaz a szerződés vagy megegyezés háza? A muszlim tudósok -Szentesi Zöldivel ellentétben- az iszlám világgal és muszlimokkal szerződéses jogviszonyban állónak tekintik a Nyugatot és Európát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése