Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 9., kedd

Az új svéd kormány első döntése az erőszakos evangelizáció

A Vatakáni Rádió jelenti


A svéd oktatási intézményekben a törvény által kötelező első kilenc évfolyamban a hittanórán újra a kereszténységet tanítják majd a következő tanévtől. Ez az első döntése az új svéd kormánynak, amelynek vezetője Fredrik Reinfeldt. A hírt Jan Björklund, oktatási miniszter jelentette be. Eddig a vallásoktatás a hit és az élet felfogását érintő párbeszéd ösztönzésére szolgált. A kíváncsiság és az érdeklődés felkeltését célozta. 

Az oktatási miniszter az ország történelmi és polgári fejlődésében a kereszténység által betöltött elvitathatatlan szereppel magyarázta döntését. Kiemelte azt a tagadhatatlan hatást is, amelyet a mai napig gyakorol a svéd nemzetre és Európára. A miniszteri határozat nagy vitát váltott ki elsősorban az országban jelenlevő muzulmán közösség részéről. 

A helyi sajtó által végzett felmérés szerint a svédek 76%-a támogatja a politikai döntést.


Busralilmuhminin-kommentár: Komoly válságban lehet a kereszténység Észak-Európában, ha ilyen kényszer-szülte és átlátszó eszközökhöz kénytelen nyúlni. Norvégiában csak az idén két mecset megépítését akadályozta meg a kormányzat, miközben a kadiáni szektának megengedik, hogy mecsetszerű imaházat építsenek Oslóban. Svédországban pedig a muszlimokat is a kereszténységre tanítják arra hivatkozva, hogy az adja a svéd kultúra alapját, holott a templomok üresek, s a letűnt nagyság iránti vágyból való látszatcselekvés az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése