Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 9., kedd

Fordul a kocka Oklahomában?

Hát úgy tűnik, hogy igen...
A közelmúltban az oklahomai választók -komikus módon- betiltották államukban a saríát, amiről tévesen azt hiszik, hogy az iszlám törvénykezéssel egyenlő. Valójában a saría az iszlám életmódja, az iszlám büntetőjogi törvénykezés a hudud. Amúgy pedig sem egyiket, sem másikat sem készült senki sem bevezetni az USÁ-ban. Persze ez mit sem zavarta az oklahomai polgárok mintegy 70 %-át.

Most viszont a szavazók döntését felülbírálni látszik egy szövetségi bíró, aki az SQ 755-ös számon jegyzett népszavazási indítvány eredményének kihirdetését ideiglenesen megakadályozta. Miles LaGrange bírónő november 22-én fog meghallgatást tartani a témában, s akkor dönt az ügy további jogi következményeiről.

Muneer Awad, egy helyi muszlim vezető megjegyezte, hogy ha mégis bevezetnék az alkotmányba az inkriminált szöveget, akkor mind a Kegyes Korán, mind az iszlám, mind pedig Mohamed próféta neve negatív fényben fog ott megjelenni, s ez elvezethet az iszlám teljes betiltásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése