Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 29., hétfő

Egy pakisztáni 500 millió dollárra perli Washingtont

Független Hírügynökség


Amerikai terrortámadás áldozatát temetik Pakisztánban

Egy pakisztáni törzsi vezető arra készül, hogy 500 millió dollárra (105 milliárd forint) perli be az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA). Ezt a férfi ügyvédje jelentette be hétfőn. A vezető azért perel, mert 2009. december 31-én egy amerikai rakéta eltalálta otthonát. Karim Khan azt mondta: "a pilóta nélküli támadás megölte a fiam, a testvérem. Mi nem vagyunk terroristáK".


A sajtótájékoztatón a törzsi vezető kiemelte: "az iszlám törvények szerint a vér vért kíván. Ha ezt megfogadom, akkor bosszút állok a támadásért."Khan szerint "igazságra van szükségünk, hiszen ártatlan emberek vagyunk." A férfi ügyvédje kijelentette, hogy a keresetet Pakisztánban nyújtja be, de ha kell, akkor kész a hágai Nemzetközi Törvényszékre is elmenni. "Ez nem politikai ügy"- hangsúlyozta Mirza Sehzad Akbar. Mint mondta: "a pert az amerikai kormány és a CIA ellen indítjuk, 500 millió dollár kártérítésért."


A támadásokat Észak-Vazirisztánban, az Afganisztánnal határos törzsi területeken hajtotta végre az Egyesült Államok. A rajtaütések célja az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet magas rangú vezetőinek a likvidálása volt. Ezen a vidéken a pakisztáni kormánynak gyakorlatilag nincs fennhatósága. A hegyvidéki részen sok fegyveres bujkál. Pakisztán a támadásokat hivatalból el szokta ítélni, de informális csatornákon üdvözölte a militánsok meggyilkolását. Idén szeptember 3. óta már 250 ember halt meg a támadásokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése