Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 22., hétfő

Iszlám szervezetek tüntetnek a szaúdi nagykövetségnél Dzsakartában

Tüntetők Dzsakartában
FRISSÍTÉS a Független Hírügynökségtől!


Több éves börtönbüntetés kapott egy 53 éves szaúdi nő hazájában, mert a vád szerint kínozta és verte 23 éves indonéz alkalmazottját - közölte kedden a szaúdi média.
A bejelentés közlő szaúdi újság, az Al-Watan tudósításából az nem derül ki, hogy pontosan hány évre ítélték a vádlottat, egy özvegyasszonyt, akit pszichiátriai kezelésre is utasított a bíróság.
A 23 éves áldozaton bőrátültetést kellett elvégezni egy medinai kórházban, mivel alkalmazója egy forró vasalóval megégette. A fiatal nő arcát és ajkait ollóval is összevagdosta, és rendszeresen verte is, emiatt borda - és kéztörésekkel kezelték a lányt a szaúdi lap szerint. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Szaúd-Arábiában és a világ legnagyobb muzulmán népességű országában, Indonéziában. Emiatt szaúdi és indonéz tisztségviselők kedden tanácskoztak Medinában. A sivatagi királyságban több mint egy millió indonéz vendégmunkás dolgozik jelenleg. A történtek miatt kialakult feszültséget fokozta, amikor a múlt héten megtalálták egy másik indonéz cselédlány holttestét Szaúd-Arábiában. A rendőrség szerint az áldozat feltehetőleg a kínzásokba halt bele.


Az Iszlám Védelmi Front és az Iszlám Fórum vezetésével több száz ingerült demonstráló vonult fel az indonéz fővárosban. Haragjukat az váltotta ki, hogy a világ legnépesebb muszlim országából származó vendégmunkások nem kapnak megfelelő bánásmódot és jogi védelmet az olajban gazdag sivatagi királyságban. A tüntetés kiváltó oka -a Berita Jakarta szerint- egy indonéz olajmunkás kivizsgálatlan halála volt Dzsiddában.

Az Iszlám Fórum elnöke szerint Szaúd-Arábiának legalább annyira bátornak kéne lennie, hogy megbüntesse magas rangú és származású polgárait az egyszerű munkások elleni bűncselekmények során.

Emlékezhetünk, hogy a közelmúltban egy homoszexuális szaúdi herceg megfojtotta afrikai szolgáját, mert az nem szeretett volna vele fajtalankodni.

Szintén ma szivárogtatta ki a BBC, hogy egyes angliai iskolákban ellentmondásos szaúdi tankönyveket használnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése