Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 9., kedd

Nem épülhet meg a tromsöi mecset

Nincs más, marad ebben a belvárosi házban az iszlám központ
MTI

Nem épülhet fel szaúdi pénzből a világ legészakibb mecsetje Norvégiában: az engedély megtagadását a skandináv állam azzal indokolta, hogy Szaúd-Arábiában nincs vallásszabadság.

Az Északi-sarkkörhöz közeli Tromsö városába tervezett muzulmán imaház 20 millió koronából épült volna fel Hamád al-Gamász szaúdi üzletember támogatásával. A norvég hatóságok azonban nem engedélyezték a beruházást.

"Ellentmondásos és helytelen lenne elfogadni egy olyan ország pénzét, ahol nem létezik a vallásszabadság" - mondta Ragnhild Imerslund, a norvég külügyminisztérium szóvivője.

A szaúd-arábiai üzletember a tervezéskor feltételként szabta, hogy az északi ország írásos engedélyt adjon az építéshez - közölte az Alnor vallási alapítvány képviselője, hozzátéve, hogy a jóváhagyás hiányában magától értetődően leáll a projekt.

Hasonló indoklással a norvég hatóságok idén már nemet mondtak egy oslói mecset építésére.

Busralilmuhminin-kommentár: A hír szerint nem Szaúd-Arábia kormánya, hanem egy szaúdi állampolgár lett volna a finanszírozó. Kérdés, hogy mennyire okolható egy polgár a hazájában alkalmazott korlátozásokért. Amikor Norvégiában megjelentek a hírhedt Mohamed-gúnyrajzok, akkor azt norvég újságok magánakcióinak tekintették a skandinávok, s a kormány nem érezte magát az ügyben felelősnek. Ez, kérem, a klasszikus kettős mérce!



3 megjegyzés:

  1. TE ,AZ LESZ A KETTŐSMÉRCE,HA MA MAJD VALAMELYIK BUZULMÁN LEVÁGJA A FEJEDET!!!!!!MAJD HA KERESZTÉNYEK ÉPITHETNEK TEMPLOMOKAT A BUZULMÁN ORSZÁGOKBAN,ÉS NEM ÜLDÖZIK ŐKET,AKKOR TALÁN EZEK IS ÉPITHETNÉNEK.

    VálaszTörlés
  2. A kettős mérce teljesen igaz. Norvégia akkor hivatkozzon ilyen, és ehhez hasonló indokokra, ha egy konzervatív keresztény ország lesz, akárcsak Lengyelország. Amíg egy mind a keresztény, mind a muzulmán értékekkel viccelődő kvázi liberális ország, addig jó lenne nem adni a nagy Európait.

    VálaszTörlés
  3. A muszlim országokban lényegesen több templom épült és épül, mint mecset Nyugaton. Csak Isztambulban több, mint száz templom és tucatnyi zsinagóga működik.

    Ettől független, hogy ha mondva csinált okokból nem engednek mecsetet építeni Norvégiában, akkor nem csupán Szaúd-Arábiában nincs vallásszabadság (mert persze ez is igaz), hanem Norvégiában sem. Amúgy Norvégiában sincs, mert ott az államvallás mellett a többi nem rúghat labdába. csak akkor nem kéne az arabokat lenézni!

    VálaszTörlés