Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 27., szombat

"Vallásbéke" konferencián ostorozta Tüske László az iszlámot

Tüske: úgy szúr, hogy az már fáj!

Kemény szavakkal élt Tüske László, a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem arabista történésze, aki az iszlám eredetéről beszélt. Az előadás rávilágított, miközben a Koránban olvasható, a vallásban nincsen kényszer, az iszlám erőszak legitimálását érjük tetten. (A Korán-magyarázatok szerint az, hogy a vallásban nincsen kényszer csupán annyit tesz, hogy nem kényszeríthető senki sem megtérésre. A térítési kényszer hiánya nem jelenti azt, hogy az iszlám és az iszlám állam lemondana az erőszak korlátozott és szabályozott alkalmazásáról. - szerk.)  Miért? Az iszlámban nem válik szét a vallás és a társadalmi politikum. Eredője, hogy az arab nemzetállamok kialakulásában a szent jog játszik főszerepet, az élet összes terepe szakrális meghatározottságú. (Az iszlám nem egy arab vallás. Az iszlámban nincs nacionalizmus, mert az egy modern politikai ideológia! Az arab nemzetállamok léte, az iszlám tökéletes megcsúfolása. - szerk.) Eszerint a jó hívő a szent hitet, az isteni parancsokat elhagyó, immorálisnak tartott államgépezettel szemben aktív ellenállásra is buzdítható. A hitehagyottakkal szemben a régi hiten alapuló etikai szabályok, isteni rendelések - eszközökben nem válogató - parancsai lépnek életbe. Az iszlám nem ismeri az individuumot, az önállóságot, az autonómiát, férfi domináns, az állami ellenőrzés mindenre kiterjed. Az iszlám államvallás. (Bizonyos országokban, máshol pedig nem. Teljesen lényegtelen, hogy milyen az állam berendezkedése, az iszlám mindenhol gyakorolható. Széles Allah földje a hívők számára - tanítja az iszlám. - szerk.)  És 40-60 százalékos az analfabétizmus ezekben az országokban - tette fel a pontot az i-re az előadó. (Mohamed próféta a perzsa hadifoglyokat szabadon engedte, ha azok megtanítják a muszlimokat írni, ezzel csakhamar felszámolta az írástudatlanságot - szerk.) A padsorokban előttem ülő Sulok Zoltán, a 10 éve létező hazai muszlim egyház (helyesebben: Magyarországi Muszlimok Egyháza, aminek Sulok az elnöke - szerk.) alapítója ingatta a fejét.
Hallottuk tőle, az iszlám a legelső vallás, Ádám volt az első muszlim. Isten szabad akaratot adott az embernek, mondta, a térítésnek nincs is értelme. Szerinte a pogány szabadsághoz való visszatérés az isteni elégedettség elérését jelenti.
Busralilmuhminin-kommentár: Komolyan fel kell vetni a kérdést, hogy teljesen inkompetens, a tárgyukat véletlenül sem ismerő dilettánsok hogyan kaphatnak katedrát ma Magyarországon, s hogy kerülhet egy iszlamofób fajankó egy vallásbékéről szóló konferencia előadói közé!

1 megjegyzés:

  1. Kinek érdeke Európa iszlámosítása?
    Ha ma leállítanánk az iszlám hitüek beáramlását, már akkor sem tudnánk megállítanih hogy az iszlám vallás a többség felé haladjon. Európában egy szülő katolikus nő alig több,mint egy gyereket nevel. Egy iszlám nő 3-4 gyereket szül. Összekeverjük a rászorulók segítését a beáramló jómóduak erőszkos beáramlásával. Számomra meglepő, hogy az egyházak ez ügyben nem hallatják hangjukat. A Pápa megátogat olyan országokat, ahol 1% alatt van a keresztény kisebbség és békés együttélésre szólítja őket a mozlimokkal. Az igazi rászorulók tör ök, szír, jordánstb sátortáborokban élnek és nincs pénzük Európába jönni. Ki gondolja, hogy bangladesből és pakisztánból a legjobban rászorulók jönnek?? Az Európai és egyházi vezetőknek már rá kellene ébredni, hogy mi lesz ennek a következménye!!

    VálaszTörlés