Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 27., szombat

Jobbikosok találkozója iszlám országok diplomatáival


Iszlám országok nagykövetségeinek adott fogadást az Attila Király Népfőiskola a Hazatérés Templomának altemplomában ma este. A baráti hangvételű összejövetelen a Jobbik politikusai a párt keleti nyitásának a politikáját ismertették a diplomatákkal.

Vona Gábor, Morvai Krisztina és a Jobbik országgyűlési képviselői látták vendégül számos iszlám ország hazánkba akkreditált nagykövetségének a munkatársait. Szíria, Libanon, Irán, Malajzia és Indonézia is képviseltette magát az összejövetelen nagyköveti vagy első titkári szinten, de jelen voltak az összejövetelen hazánkban élő egyiptomiak és irániak is. A Jobbikot a pártelnök, Vona Gábor és az EP-képviselő Morvai Krisztina mellett képviselte Balczó Zoltán, Bertha Szilvia, Dr. Gaudi-Nagy Tamás, Gyöngyösi Márton, Hegedűsné Kovács Enikő, Hegedűs Tamás, Dr. Staudt Gábor és Szilágyi György országgyűlési képviselők. A szakértők közül jelen volt Tián Pál, Jahromi Afi és Kristó Gabriella, a külügyi kabinet tagja.
Szintúgy házigazdaként ifj. Hegedűs Loránt református lelkész köszöntötte az egybegyűlteket és kiemelte: számára a nemzetmentés egyik mérföldköve a Jobbik keletre nyitásának a politikája. Aláhúzta: a nemzetben gondolkodó magyar emberek, így a nemzeti radikalizmus gyűjtőpártjának, a Jobbiknak a képviselői és szimpatizánsai mindig az elnyomott nemzetek mellett álltak és támogatni fogják azok nemzeti önrendelkezését. A Hazatérés Temploma többször is helyt adott az agresszor Izrael állam terrorja alatt szenvedett népek sorsát bemutató kiállításoknak és rendezvényeknek, így például a gázai vérengzés, vagy a Libanon elleni agresszió idején. 
Gyöngyösi Márton, a Jobbik külügyi vezetője ismertette a párt keleti nyitással kapcsolatos politikáját. Részletesen beszélt a nemzetközi sajtóban a Jobbikot rendszeresen támadó rágalmakról és hazugságokról. Kiemelte: a párt rendkívül fontosnak tartja az eddigi egyoldalú, kizárólag atlantista, nyugatbarát külpolitika felváltását. A Jobbik célja megteremteni az egyensúlyt és keletre nyitni stratégiai partnerek és a magyarsággal rokon népek felé. Gyöngyösi részletesen beszélt Simon Peresz ominózus felvásárlós beszédéről és az ingatlanokkal kapcsolatos izraeli érdekeltségű hazai bűnügyekről (Club Aliga, Sukoró).

Balczó Zoltán, az országgyűlés alelnöke részletesen kifejtette a Jobbik álláspontját az izraeli társulási szerződéssel kapcsolatban. Mint hangsúlyozta: a Jobbik az egyetlen párt a magyar parlamentben, amelyik egyértelműen ellenzi az elnyomó Izrael állam társulását az EU-val, ami az előszobája lehet a népirtó állam majdani esetleges EU-csatlakozásának. 
Morvai Krisztina jogászként az emberi jogok oldaláról közelítette meg az EU-Izrael társulási szerződés elfogadhatatlanságát. Rámutatott: az ENSZ Biztonsági Tanácsa,  Közgyűlése és a Nemzetközi Bíróság is nagyszámú határozatában állapította már meg, hogy Izrael Állam rendszeresen és súlyosan megsérti a nemzetközi emberi jogi normákat. Az Európai Unió, valamint a Társulási Szerződés is alapkövetelményként támasztja a szerződő felekkel szemben az emberi jogok tiszteletben tartását. Ebből következően nemhogy Magyarországnak nem lett volna szabad a maga részéről elfogadnia a Társulási Szerződést, de az Európai Uniónak is kötelessége lenne felfüggeszteni a szerződést mindaddig, amig Izrael Állam nem hajlandó tiszteletben tartani az emberi jogokat és a vonatkozó ENSZ döntéseket. Ezen túlmenően a képviselő szükségesnek tartaná, hogy az Európai Unió haladéktalanul betiltsa a jogellenesen létesített és fenntartott telepkről származó izraeli áruk importját. Morvai Krisztina hangsúlyozta: itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség ne csak beszéljen az Izrael által elkövetett durva jogsértésekről és a palesztin nép jogfosztottságáról, hanem végre tegyen is ezek ellen valamit. Ígéretet tett arra, hogy -amint már az ENSZ Női Jogi Bizottságának (CEDAW) szakértőjeként is tette -  az EP-ben is továbbra is rendszeresen felemeli szavát a palesztinok emberi jogaiért, s az izraeli jogsértésekkel szembeni valódi, hatékony fellépésért.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás szintén jogászi szemmel közelítette meg Izrael állam nemzetközi megítélését és politikáját. Mint mondta, a nemzetközi közvélemény keveset tud az egyoldalú tájékoztatás miatt az izraeli hadsereg bűneiről, idehaza pedig teljesen elhallgatták a társulási szerződést. Gaudi rámutatott: szinte már nincs is értelme Izrael EU-csatlakozásának, mivel a társulási szerződéssel az izraeli állampolgárok szinte minden uniós kedvezményben részesülhetnek. Gaudi-Nagy többször is hangsúlyozta: Izraelben apartheid-szisztémájú rezsim vezeti az országot.

A nagykövetségek tájékoztatására levetítették és angolra fordították Vona Gábor pártelnöknek az izraeli társulási szerződés megszavazásának napján elmondott beszédét.
A beszédek és vetítések után a Shiraz perzsa étterem jóvoltából vacsorával egybekötött fogadáson beszélgethettek tovább a diplomaták és a jobbikosok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése