Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 23., csütörtök

Az Ulémák Tanácsa túlzónak tartja a karácsonyi dekorációt Indonéziában

Rendőr őrzi a betlehemet
Indonéziában
Az Ulémák Tanácsa (UT) a vezető muszlim testület a világ legnépesebb iszlám országában, ahol a lakosság közel 90 százaléka követi az iszlámot, de páncsaszila szellemében öt másik vallás is hivatalos elismertségnek örvend, köztük a katolikus és a protestáns kereszténység. Ezek ünnepei állami ünnepek révén munkaszüneti napok is. Tehát természetes, hogy toleráns szigetország karácsonyi lázban ég.

Ugyanakkor a dpa jelentése szerint Amidhan Saberah vallástudós, az UT tagja, arra figyelmeztet, hogy tulzás az, ami gyors fejlődésen átmenő fővárosban zajlik: mindenhol giccses karácsonyfák, rénszarvasok - s mindez trópusi környezetben. Saberah azt is kifogásolta, hogy sok boltos muszlim alkalmazottait arra kényszeríti, hogy télapó-jelmezt öltsenek.

Saberah szerint azt országban még mindig sok a szegény, még mindig sokan azon vannak, hogy talpra álljanak az országot sújtó számos természeti csapás után. Emlékezhetünk, hogy a Merapi vulkán pár héttel ezelőtti kitörése során emberek százai haltak meg, tízezrei váltak hajléktalanná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése