Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 6., hétfő

A mecset jelentette fel a 'téglát' az FBI-nál


A Népszabadság cikke

Igazi muszlimok az irvine-i mecset előtt

Elrettentő példaként taníthatnák a kém-akadémián, hogyan ne szaglásszon a kormány a muzulmán közösség háza táján.


Nincs elég baja a WikiLeaks-botrány miatt az amerikai államigazgatásnak, most még Craig Monteilh is a The Washington Post címoldalán landol. A Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI egykori informátora, aki „téglaként” nem igazán vált be a dél-kaliforniai Irvine-ban, most csalódott munkanélküliként indított pert korábbi megbízói ellen. No meg kitálal a sajtónak. Amikor pedig a kétméteres óriás a fitneszklubban összefut annak a mecsetnek a híveivel, amelyre „ráállították”, megköveti őket.
Már az egész rosszul kezdődött. Tartótisztje állítólag azt mondta a köztörvényes, kábítószer -, és bankrablási ügyekben informátorként bevált, egykori elítélt pénzhamisítónak, hogy „az iszlám fenyegeti nemzetbiztonságunkat.” A háromgyerekes Monteilh – akinek bevallása szerint tetszett a kaméleonélet – magát Farouk al-Aziznak, a muzulmán gyökereit kereső francia-szíriainak kiadva próbált elvegyülni Dél-Kalifornia félmilliós (Amerikában a legnépesebb) iszlám közösségében, ahol az Irvine-i mecsetet ezrek látogatják.
Csak éppen nem okosan tette, noha busásan fizették: 15 hónap alatt 177 ezer adómentes dollárt (37,3 millió Ft) kapott. Buzgó hívőnek tettette magát, mégis kilógott a sorból. A mecsetbe járók megfigyelték, hogy a hajnal ötórai nyitás előtt már a parkolóban várakozik (fel kellett írnia, ki nyitja az ajtót), hogy mindig elhagyja a kulcsát (autója távirányítójába építették a lehallgatóberendezést.) Szövege („jó, hogy készültök a dzsihádra, fiúk”) pedig riadalmat keltett: csak nem csapdába akarja ejteni a híveket? Feljelentették az FBI-nál, a bíróságon pedig távoltartási végzést szereztek be ellene.

Az ügy megszellőztetése különösen kényes, miután az FBI ügynökei nemrég rávettek egy muzulmánt, hogy terveket készítsen washingtoni metróállomások felrobbantásához, egy szomáliai-amerikai alá pedig furgont is adtak, hogy – hiszen ellenőrzött volt az egész „terrorakció” – ne hajthasson végre sikeres támadást egy oregoni karácsonyfaállítási ünnepség résztvevői ellen. – Az FBI partnerként akarja kezelni a muzulmán közösséget, miközben a hátunk mögött szaglászik utánunk. A kettő nem megy egyszerre – mondta az Irvine-i mecset egy joghallgató tagja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése