Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 6., hétfő

Újabb tömegsír Boszniában


MTI
Újabb tömegsírt találtak Boszniában, amely az 1995-ös srebrenicai vérengzésben meggyilkolt muzulmán bosnyákok földi maradványait rejtheti. Amor Masovic, az eltűnt személyek felkutatásával foglalkozó boszniai intézet vezetője elmondta, hogy a tömegsírt a kelet-boszniai Srebrenica közelében fekvő Kaldrmica faluban találták meg. A sír mintegy 50 ember földi maradványait rejtheti magában.
A boszniai szerb fegyveres erők az 1992-1995 közötti boszniai háború vége felé, 1995 júliusában foglalták el az ENSZ-védelem alatt álló srebrenicai muzulmán enklávét, és néhány nap leforgása alatt kivégeztek mintegy 8000 muzulmán férfit és fiút. A holttesteket tömegsírba temették, később azonban a nyomok eltüntetése érdekében egyes esetekben földgyalukkal kihantolták és rejtve újra elföldelték az áldozatokat.
Masovic elmondta azt is, hogy a kaldrmicai tömegsír első rétegében talált emberi maradványok arra utalnak, hogy nők is lehettek a holttestek között, ami szokatlan a srebrenicai áldozatok esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése