Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 26., vasárnap

Ne dobj követ!

A MIK logója a Facebook-on
Blogunk egyik bejegyzése, különösképpen azt követő vita, s annak utolsó kommentje heves érzelmeket váltott ki a Magyar Iszlám Közösség (MIK) rajongói oldalán a Facebook-on.

Bolek Zoltán, a MIK elnöke több bejegyzésében is bírálja a nálunk megjelenteket. Így fogalmaz: "Magukat muszlimnak mondó emberek gyaláznak engem bizonyos internetes oldalakon. Tették ezt már évek óta. Persze hogy zavart, s nem esett jól. Nem beszélve, hogy azért is, mert tele volt hazugságokkal. Most is azt teszik: hazudoznak, rágalmaznak."

Annak ellenére, hogy mind vallási közösségi vezetőként, mind a KDNP pártoló tagjaként közszereplőnek számít, politikai szerepvállalását magánügynek tekinti: "S senkinek semmi köze a magán politikai meggyőződésemhez,vagy pártállásomhoz. Pláne nem olyanoknak, akik vagy a kommunista diktatúrában az elnyomók mellett voltak." Vajon kik azok, akik a kommunista diktatúrában az elnyomók oldalán álltak? Nem tudjuk meg.

Bolek méltatlankodik
A kifogásolt komment kapcsán Bolek a következőket vallja: "Valami Ahmed irkál,- ha az a neve egyáltalán... Ilyenkor úriember vagyok:-) Bár annak születni kell, míg az ilyen emberek teremnek,mint a gomba:-)" Miután stílusából felismerhető "Ahmed", szeretnénk megjegyezni, hogy egy olyan magyar muszlim fiatalember, akinek a muszlim neve valóban Ahmed, s aki 2003-ban lett muszlim, s már csak koránál fogva sem lehetett részese a kommunista diktatúrának, hiszen annak legutolsó éveiben született.

Kivéve persze, ha nem Achmed a halott terrorista a kommentelőnk.

Bolek Zoltán az itt megkezdett vitát azért a Facebook-on folytatja, mert attól fél, hogy itt törölhetik a hozzászólását. Blogunk fennállása óta pontosan 100 kommentet jegyez, s egyet sem töröltünk. Nem is szándékozunk.

3 megjegyzés:

  1. Az elején szeretném leszögezni, nem kívánok túlzottan Bolek Zoltánnal, sem Tareq Papp Lászlóval foglalkozni, mert van ennél jobb dolgom is. Az előző blogbejegyzésre is azért kommenteltem, mert elég mulatságosnak találtam, ahogy B.Z. és Tareq (vagy ha esetleg nem ők, hozzájuk elég közel álló emberek) névtelenül veszekednek egymással, közzétéve egymás gyanús dolgait, ügyleteit. Bolek azt írja a MIK facebook csoportjában, hogy "Valami Ahmed irkál...". Ennek ellenére én egész eddig ezen a blogon csak azt az egyetlen egy hozzászólást írtam Bolekkal kapcsolatban, amit sérelmezni méltóztatott, névtelenül pedig nem írok, tehát az irkál kifejezés egy picit talán túlzó.
    Azt írja továbbá "hazudoznak, rágalmaznak". Szegény Bolek Zoltán, őt folyton csak rágalmazzák, természetesen mindig alaptalanul, és természetesen mindig Ő az áldozat már sokadik éve. Az persze nem számít rágalmazásnak amit Ő művelt még 2004-ben. Új muszlimok közül sokan nem tudják, régiek közül meg sokan úgy látszik elfelejtették, hogy az év tavaszán tartóztatta le a rendőrség ártatlanul Dr. Saleh Tayseert, a bartók béla úti mecset vezetőjét terrorizmus előkészítésének vádjával. Később a vádak alaptalannak bizonyultak, bebizonyosodott, hogy Dr. Tayseer ártatlan, és ebben az ügyben kártérítési pert nyert az Állammal szemben. Az összes hazai muszlim közösség kiállt Dr. Tayseer mellett, kivéve a MIK-et, jobban mondva annak örökös vezetőjét. Végignyilatkozta szinte az összes hazai tv csatorna reggeli és esti műsorait, az összes nyomtatott és online sajtót, rágalmazva és szélsőségesnek, terrorizmusra hajlamos személyeknek mutatva be a Dar Assalam mecsetbe járó muszlimokat, illetve a mecset vezetőjét. Magát mint a béke és a párbeszéd muszlim bajnokának mutatja be, közben bármilyen alkalmat megragad, hogy a számára "rivális" muszlim közösségeket bemocskolja, nekik keresztbe tegyen.
    Kétes ügyei, viselt dolgai közismertek minden már régebbi magyarországi muszlim előtt, és amikor valahol szembesítik őt ezekkel, az áldozat szerepében tetszeleg, mert róla mindenki csak "hazudik, és rágalmazzák".
    Biztos ezek miatt a "hazugságok és rágalmak" miatt kerüli el a muszlimok legtöbbje a mecsetjét is. Nade még mielőtt könnyet ejtünk érte, vegyük számba, hogy eddig a sok év alatt szinte az összes hazai muszlim közösséggel próbált már kapcsolatot kialakítani, de ezek közül valami miatt egyik sem volt hosszú életű. Rengeteg muszlim tud elég sok mindent mesélni róla, akik anno szoros kapcsolatba voltak vele, a közösségbe jártak, vagy ott dolgoztak imámként. Biztos ezek is mind rágalmak, hiába állítja sok ember ugyanazt, és megint csak Bolek az áldozat.
    Egyébként őszintén sajnálom azokat a testvéreinket akik naivan, jó szándékból vele vannak, illetve hisznek neki. Érthető, hogy sokan a magyar muszlimok közül az Iszlámon belül is egy hazai közegre vágynak, ahol magyar a vezetőség, magyarul hallgathatja az előadásokat, magyarok közt lehetnek, és a MIK erre egy jó elgondolás eredetileg, és őszintén sajnálom, hogy jelen pillanatban úgy van ahogy, és ugyanúgy sajnálom azokat a muszlimokat akiket ez az ember évek alatt megtévesztett és kihasznált.

    Ebben a komentben, meg ez után sem akarok Tareq ...? (mivel ezek szerint folyton változik a neve, maradjunk Papp Lászlónál) - val foglalkozni, elég érdekes figura, egy komentben azt írja magáról, egy nap majd ő egyesíti a muszlimokat, és ő lesz a kalifa :D :D, látszik agyilag elég megviselte a 15 év fegyház. Véleményem szerint Ő amolyan Bolek utánzat szeretne lenni, látva a segélyezés elég jó üzletág, gondolom ez miatt akarta megbuktatni Boleket a MIK-ben, de ahogy látom, senki nem foglalkozik vele, tehát őt én is elintézném magamban egy legyintéssel.

    VálaszTörlés
  2. Bolek Zoltán a MIK Facebook-oldalán a következőket írja Ahmednek:

    Nagyon megtisztelne Ahmed "úr", ha e-mailt küldene nekem, melyben megosztaná érzéseit, averzióit velem szemben. Mert ugye üzengetni nem éri meg, fáradságos. Szemtől-szemben. Úgy muszlimos és magyaros is. Az elérhetőségeim publikusak, mobiltelefonszám, e-mail, még a lakcímem is.
    Szeretettel várom akár a házamban is. Köszönettel.

    VálaszTörlés
  3. Ok, kösz az értesítést, küldtem.

    VálaszTörlés